NDI Athens

Ινστιτούτο Μη-Κατευθυντικής Παρεμβατικής

Ψυχοθεραπείας και Έρευνας

Εκπαίδευση στην NDI


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

στην ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΣΑ ΜΗ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗ

NDI ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές της ψυχικής υγείας, της υγείας γενικότερα, της εκπαίδευσης και των ανθρωπιστικών επιστημών.


ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Να εξασφαλίσει στον εκπαιδευόμενο μια θεωρητική και πρακτική γνώση της Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας NDI, ώστε να μπορέσει να ασκήσει το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή, του συμβούλου ψυχικής υγείας, του εκπαιδευτικού ή του εμψυχωτή, με ευθύνη και αποτελεσματικότητα.
  • Nα συμβάλλει αποτελεσματικά στην προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία των εκπαιδευόμενων.
  • Να επιδράσει βαθύτερα στον εκπαιδευόμενο, καλλιεργώντας του τις ικανότητες για επικοινωνία, έκφραση, κατανόηση και αποδοχή του εαυτού και του άλλου.
  • Να βοηθήσει τον εκπαιδευόμενο να αναπτύξει τις αναγκαίες δεξιότητες για τη δημιουργία θεραπευτικών και εκπαιδευτικών σχέσεων.
  • Να προσφέρει μια ευρύτερη γνώση του θεραπευτικού πεδίου και των διαφόρων προσεγγίσεων.


ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Η εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθούμε είναι η προσωπική βιωματική εμπειρία των συμμετεχόντων, η οποία αποτελεί και την αφετηρία για τη θεωρητική και μεθοδολογική προσέγγιση.

Η στάση του θεραπευτή/συμβούλου/εμψυχωτή της NDI στηρίζεται, καταρχάς, στην ενσυναίσθηση, την άνευ όρων αποδοχή του ατόμου ή της ομάδας, την ενεργητική ακρόαση, την αυθεντικότητα Carl Rogers, καθώς επίσης στη δυνατότητα παρέμβασης του μέσα από προτάσεις. Οι προτάσεις έχουν σκοπό να διευκολύνουν την εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό του προσωπικού βιώματος προς την κατεύθυνση των επιθυμιών και αναγκών του ατόμου Michel Lobrot.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Nicole Habrias: ψυχοθεραπεύτρια NDI, σύντροφος και συνεργάτης του M. Lobrot, εκπαιδεύτρια στο Υπουργείο Νέας Γενιάς στη Γαλλία, με βαθιά γνώση της ροτζεριανής τεχνικής και μεθοδολογίας, καθώς και του ψυχοδράματος του Μορένο, εκπαιδεύτρια NDI.

Γιώργος Αστρινάκης: ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου της NDI, ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράϊχ», μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα Ε.Ι.Ν.Α., τ. Διευθυντής στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο με ενεργό συμμετοχή στο κίνημα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, εκπαιδευτής NDI.

Καίτη Κανακάκη: ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου της NDI, μαθήτρια του M. Lobrot, εκπαιδευμένη στην NDI στο ινστιτούτο ACORA, στο Παρίσι, και στην Θεραπεία ζεύγους και οικογένειας στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., εκπαιδεύτρια NDI.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η εκπαίδευση διαρκεί 4 έτη και περιλαμβάνει 2 κύκλους.

Για να δείτε τον αναλυτικό οδηγό σπουδών μπορείτε να ανατρέξετε στο μενού στην κατηγορία "Υλικό"