NDI Athens

Ινστιτούτο Μη-Κατευθυντικής Παρεμβατικής

Ψυχοθεραπείας και Έρευνας

Διεθνές Συμπόσιο της NDI

   Το συμπόσιο της NDI είναι ένας ριζοσπαστικός θεσμός που ξεκίνησε το 1993, από τον εμπνευστή της NDI τον Michel Lobrot και πολλούς από τους μαθητές και συνεργάτες του. Εξελίχθηκε στη μορφή που έχει σήμερα μέσα από την εμπειρία και τη συνεισφορά όλων.


   Πρόκειται για μια διεθνή συνάντηση, μια ομαδική δραστηριότητα νέου τύπου, Μη-Κατευθυντική, με στόχο το θετικό βίωμα, την έκφραση, την επικοινωνία και την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.

   Από το 2008 διοργανώνεται, κάθε χρόνο, στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας, (τα προηγούμενα χρόνια γινόταν στη Γαλλία και την Ιταλία). Διαρκεί 7 μέρες και είναι βιωματικού τύπου. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται από τους συμμετέχοντες με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Καθημερινά λειτουργούν παράλληλα εργαστήρια που εφαρμόζουν διάφορες τεχνικές όπως το Ψυχόδραμα, τη Βιοενέργεια, την Gestalt, Art-therapy, μάσκες, αυτόματη γραφή, χορό, διαλέξεις κ.ά. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας και σε όσους/ες επιθυμούν να βιώσουν αυτή τη συλλογική εμπειρία.